• Buruşuklukları ortadan başlayıp kenara doğru açın. Ütüyü sertçe bastırmayın, çünkü önemli olan ütünün fiziksel gücü değil ısı ve buhar gücüdür.
• Gömlek, kazak, önlük, elbise gibi kıyafetlerin sırasıyla yakasını, manşetlerini, kollarını son olarak da bedenini ütüleyin. Tersini yaparsanız, ayrıntı bölgelerini ütülerken diğer kısımlar yine buruşabilir.
• Tam temizlenmemiş ve lekeli çamaşırlarınızı ütülemeyin. Çünkü yüksek ısıyla birlikte lekeler kumaşa derinlemesine işler.
• İpeklileri tersinden ütüleyin ve asla su püskürtmeyin. Aksi halde kumaşta su lekeleri kalır.
• Kadife kıyafetlerinizi dikey buhar gücüyle ütülemeye çalışın. Buruşukluk açılmazsa kumaşı tersinden ütüleyin.
• Buhar gücü önemlidir. Rezistansı kireç bağlayan ütüler ısınmaz. Ütünüzden maksimum fayda sağlamak için saf su kullanın. Bu, marketlerde satılan ütü suyu olabileceği gibi içme suyu veya kaynatılıp dinlenmiş su da olabilir.
• Dantellerinizi ütülerken nemli olmasına dikkat edin. Kurumuşsa da suya bastırıp çıkarmanızda fayda var. Narin bir dantelse ütü bezi kullanın. Daha dayanıklıysa tersinden ütüleyin.
• Pantolon ya da etek pililerini önce tersinden sonra yüzünden ütüleyin. Böylece daha belirgin olacaklardır.
• Ütülerinizde kola kullanacaksanız sertlik derecesini sulandırarak ayarlayın. Kolayı kumaş istediğiniz sertliğe gelinceye dek sprey şişe yardımıyla azar azar püstürterek kullanın.